Директорът на столичната болница Света Екатерина проф. Генчо Начев  е

...
Директорът на столичната болница Света Екатерина проф. Генчо Начев  е
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев взел 1 млн. неправомерно

Директорът на столичната болница Света Екатерина проф. Генчо Начев  е получил близо 1 милион лв. за миналите три години.

Това демонстрира инспекция на здравните управляващи, оповестена от Министерството на здравеопазването.

85% от изплатените хонорари по цивилен контракти са изплащани на шефа на Св. Екатерина. Това е по към 200 хиляди лв. годишно.

Сред другите установени нарушавания са липса на система за финансов надзор, както и прескачане на прецедурите за публични поръчки при закупуване на медицински произведения.

В отговор шефът на Св. Екатерина съобщи, че откогато е поел управлението болничното заведение е имала дълг от 10 милиона лв., а все още здравното заведение няма и една стотинка просрочени отговорности.

Общата сума, получена от шефа, е 952 000 лв.. Тези цивилен контракти са подписани за осъществяване на медицински услуги, началник на екип за осъществяване на интервенции на пациенти със сърдечни болести, създали избор на екип. Той е дал своя вот самичък за себе си за сключването на тези контракти, съобщи доцент Васил Пандов, шеф на кабинета на здравния министър в оставка Асена Сербезова.

Тези хонорари са взимани настрана от заплатата на Начев като началник на лечебното заведение. Средно месечно е получавано 22 хиляди по тези цивилен контракти, до момента в който главната месечна заплата е била 1 700 за шеф на клиника или шеф, уточни Пандов.

В писмо до медиите проф. Начев съобщи, че посочените суми са средства от пациенти, които му имат доверие и изявяват предпочитание да ги оперира.

Като за тази активност има позволение от министъра на опазването на здравето и всичко е съобразено с условията на наредбата за достъпа. По думите му болничното заведение се ръководи съгласно разпоредбите и няма просрочени отговорности, само че въпреки всичко пожелава триумф на новото управление.

От здравното министерство обаче не дадоха отговор ще бъде ли заменен от поста.

В медиите има една масирана акция за елитните качества на редица лекари, в това число и проф. Начев. Тук ние не разясняваме дали са елитни лекари, какъв брой са удовлетворени техните пациенти, а какви са като ръководители на лечебни заведения. За кадровите промени ще бъдете навреме осведомени, съобщи здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР